Om min kunst

Velkommen til mit visuelle univers

Hvad er “Emotional arts”

Hvis der er én sikker egenskab ved mennesker, så er det, at vi alle har følelser. Vi taler meget om vores følelser hele tiden – i hvert fald når vi ikke er i den “intellektuelle modus”. Det er nemmere at forstå hinanden, når vi taler om det vi sanser, såsom smerte eller kulde, men ofte mere udfordrende, når vi ønsker at kommunikere om sociale følelser. Vi har ofte en tendens til at bruge metaforer fra kunstverdenen såsom musik eller billedkunst. Har du ”blå mandag” i dag? fordi det intellektuelle sprog ofte mangler udtryk for, hvordan vi præcist har det. Efter min mening er det her, mine malerier nogle gange måske kan bidrage. 

Jeg har kaldt mit visuelle kunstværk for “emotionel kunst”, fordi jeg fokuserer på malerier, der udtrykker fragmenter af vores følelsesmæssige menneskelige verden. Det er selvfølgelig udfordrende i sig selv, fordi vi er så forskellige. Vi oplever ofte forskellige følelser, når vi ser på det samme billede. Dette er vigtigt at vide og acceptere, fordi dette er et resultat af vores tidligere liv, og hvad der har formet den personer, vi er i dag. Der er ikke noget rigtigt og forkert her.

Mine første år som kunstmaler

Jeg har malet i mere end 30 år og produceret mange malerier, men jeg lærte hurtigt, at det er umuligt at behage alle. Fra den tidlige begyndelse morede det mig, at der altid var nogle mennesker, der kunne lide – og andre, der ikke kunne lide de selvsamme malerier. Det morsomme var, at folk – generelt – ikke kunne blive enige om, hvilke malerier der var gode eller mindre gode. Jeg elskede at lytte til debatten, når folk diskuterede dette spørgsmål. Dette lærte mig også, at kunstnerisk frihed er vigtig, og det tillod mig, fra de tidlige dage, at fokusere på min egen personlige passion for billedkunst.

En anden vigtig faktor i denne sammenhæng er – efter min mening – at være økonomisk uafhængig som kunstner for at undgå fristelsen til at gentage de samme visuelle koncepter i min kunst igen og igen for at tjene til livets ophold. Jeg har altid haft et andet professionelt job, som gav mig størstedelen af ​​mine leveomkostninger (videnskabsmand, terapeut, forfatter). Bagsiden af ​​dette er en mindre produktion, men på den anden side bevarede dette min passion for at male igennem mange år, da jeg følte mig friere til at eksperimentere med nye temaer, kompositioner, farver, maleteknikker osv. Jeg kunne især godt lide at eksperimentere med samspillet mellem følelser og intellektet. Begge elementer er også væsentlige i den kreative proces med at male og komponere et kunstværk.

Hvordan mine malerier måske kan inspirere dig?

Når mennesker ser på visuelle billeder og kunst, går informationen -på et splitsekund- først til den gamle del af vores dyrehjerne, før den intellektuelle del af vores hjerne involveres. På grund af dette udløses vores følelser først, og kan umiddelbart ses i vores ansigtsudtryk, før intellektet er involveret. Man kan sige, at den visuelle verden er en direkte kanal til vores følelser. Nogle splitsekunder senere har vi en tendens til at kæmpe med at balancere vores følelser og intellektuelle analyser. En af faktorerne kan i sidste ende vinde, hvis vi ikke kan finde et “kompromis”, der giver plads til begge dimensioner.

For nogle år siden blev jeg opfordret til at lancere mine malerier til et bredere publikum af mennesker, og det er grunden til min nuværende “relancering” og denne webside. Du kan sandsynligvis ikke lide alle mine malerier – det er heller ikke meningen, men jeg håber, du måske har en personlig oplevelse af værdi for dig. Jeg håber, at du vil få “blandede” følelsesmæssige oplevelser ved at se på mine malerier, fordi dette er en uundgåelig dele af vores individuelle følelsesmæssige læring gennem livet. Det er ikke min generelle hensigt at provokere dig på en negativ måde, men derimod at berige dig med dine egne refleksioner. Jeg råder dig derfor til ikke at fokusere på en intellektuel analyse af, hvorfor jeg (kunstneren) maler som jeg gør. Jeg opfordrer dig i stedet til at fokusere på at analysere dine egne følelser og tanker. Jeg kun er ansvarlig for, hvad du ser på, men ikke for, hvad du ser, føler eller tænker inde i dit sind.